Internetin doğal halinin sansür olduğu Çinde Ulusal bir gazete Google'ı çevrimiçi kitapların fikri mülkiyet haklarına aykırı olduğunu yayınladığı için digital kitap engellemekle suçluyor..

Dünyanın sansürle yönetilen sayılı devletlerinden Çin, Google'ı "kötü niyetli sansür yapmakla" suçladı.

Ülkenin devlet tarafından yönetilen gazeteesi, Google'ın çevrim içi kitapların bulunduğu bölümünün aramalarda çıktığında, sonuç sayfaların "kötü niyetli yazılım içerdiği" gerekçesiyle ziyaret edilemediğini açıklıyor. Gazete, Google'ın zaten tartışmalı olan kitapları dijital ortama aktarma girişiminin, Çinli yazarların fikri mülkiyetlerini çiğneyebileceği ile ilgili bir haberi ön sayfasında yayınladıktan sonra böyle sonuçlar alınmaya başladığı iddiasında.

Google sözcüleri ise, sansür suçlamalarının kesinlikle yanlış olduğunu ve uyarıların insan müdahalesi olmadan, bir yazılım tarafından ayarlandığını açıkladı.

Google kitap sonuçları bu hale girmeden bir gün önce, Çinli yetkililer 1414 çevrim içi kitabı "açık saçık" oldukları için yasakladıklarını gururla belirtmiş, çevrim içi yayıncılık konusunda da yeni kanunlar çıkaracaklarını açıklamışlardı.

0 yorum

Yorum Gönder